Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی رسمی اعلام کرده که طبق لایحه بودجه سال ۹۷، خرید ماهواره خارجی در اولویت دولت قرار گرفته است، این در حالی است که ایران تولید کننده انواع ماهواره‌ها است. ۱۸ دی ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۶ سیاسی امنیتی - دفاعی نظرات

گروه امنیتی - دفاعیخبرگزاری تسنیم - حسین دلیریان: حسن روحانی رئیس جمهور 19 آذر ماه سال جاری با حضور در صحن علنی مجلس، لایحه بودجه سال 97 کل کشور را تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد و رئیس مجلس نیز این لایحه را به منظور بررسی جزئیاتش به کمیسیون تلفیق و کمیسیون‌های مربوطه ارجاع داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لایحه بودجه سال 1397 کل کشور دارای بخش‌های مختلفی است اما برخی بخش‌ها به دلیل اهمیت بسیار بالایش همواره مورد توجه رسانه‌ها و کارشناسان بوده است.

بیشتر بخوانید

کارنامه 13 سال تلاش شبانه‌روزی ایران در حوزه فضایی

بخش فضایی کشور یکی از این موارد است که به دلیل تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی و وجود چند سازمان و نهاد بسیار مهم مرتبط به این بخش و اجرای پروژه‌های بسیار حساس توسط بخش فضایی کشور، از اهمیت دوچندانی برخوردار است.

اعتبارات برنامه‌ای بخش فضایی کشور در لایحه بودجه سال آینده کل کشور، ذیل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت علوم و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تعریف شده است که بررسی لایحه بودجه سال آینده نشان می‌دهد که مجموع اعتبارات برنامه‌ای بخش فضایی برای سال آینده، بالغ بر 2,092  میلیارد ریال است که این رقم در مقایسه با قانون بودجه سال گذشته، 17 درصد افزایش داشته است.

در مورد بخش فضایی کشور، پژوهشگاه فضایی ایران، سازمان فضایی ایران، بخش فضایی وزارت ارتباطات و پژوهشگاه هوافضا، به ترتیب بیشترین سهم بودجه‌ای (سر جمع اعتبارات هزینه‌ای و تملک دارایی) را در لایحه بودجه سال 97 کل کشور، دارا هستند اما سر جمع کل اعتبارات بخش هوافضا در لایحه بودجه سال آینده، رقم 3,655 میلیارد ریال را نشان می‌دهد که طبق اعلام مرکز پژوهش‌های مجلس، این رقم 2 درصد نسبت به قانون بودجه سال 96 افزایش داشته و این رقم، از کل بودجه عمومی درج شده در لایحه بودجه سال 97، حدوداً 1 درصد محاسبه شده است.

کارشناسان مرکز پژوهش های مجلس در گزارش رسمی این مرکز اعلام کرده‌اند که، سهم اعتبارات بخش هوافضای کشور طی سال‌های 1392 تا 1396 روندی نزولی داشته ولی لایحه بودجه سال 97 در حدود 1 درصد رشد را در روند کلی، نشان می‌دهد.

مجموع درآمدهای حوزه فضایی کشور در لایحه بودجه 97 کل کشور، بالغ بر 1,206 میلیارد ریال پیش بینی شده که این رقم به نسبت قانون بودجه سال 96، حدود 17 درصد کاهش داشته است. این میزان درآمد به نسبت درآمد سال‌های 96، 93 و 92 برای بخش فضایی پیش بینی شده بود، کاهش چند درصدی را نشان می‌دهد اما همین درآمد، از میزان درآمد سال‌های 95 و 94 بیشتر است.

نکته قابل توجه اینکه، دولت در لایحه بودجه سال 97، در مجموع درآمدهای حاصل از "بخش هوافضا"، بیش از 3,036 میلیارد ریال را پیش بینی کرده که این رقم به نسبت سال 96، افزایش 7 درصدی را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید

تغییر نام عجیب یک ماهواره/ "شریف" چرا "دوستی" شد؟

اما در بخش پژوهشی، دانشگاه صنعتی شریف به عنوان یکی از مراکز تحقیقاتی در حوزه فضایی کشور به حساب می‌آید که توانسته ماهواره‌ هم تولید کند، که متاسفانه این ماهواره بومی و ساخت متخصصان دانشگاه صنعتی شریف مدت‌هاست که در صف پرتاب قرار دارد؛ در لایحه بودجه پیشنهادی دولت برای سال 97، بودجه احداث دانشکده هوافضای دانشگاه صـنعتی  شـریف بالغ بر 13 میلیارد ریال اعلام شده که متاسفانه این رقم به نسبت سال گذشته،  35 درصد کاهش را نشان می‌دهد.

اما اعزام انسان به فضا که طی برنامه جداگانه در ایران پیگیری می‌شود نیز مورد توجه کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس قرار گرفته است، تا جایی که این مرکز اعلام کرده که برنامه اعزام انسان به فضا که قرار بود با مشارکت جهان اسلام و همکاری‌های بین‌المللی اجرا شود هم، در لایحه بودجه 97 مورد توجه قرار نگرفته است، چیزی که کارشناسان مرکز پژوهش‌ها علت احتمالی آن را "عمدتاً مغایرت ماموریت وزارت ارتباطات با فناوری‌های فضایی و تمرکز بر حوزه ارائه خدمات فضایی" اعلام کرده‌اند.

بیشتر بخوانیدجزئیات فنی و منتشرنشده از بخش‌های مختلف فضاپیمای سرنشین‌دار ایرانیاولین تصویر از راکت و فضاپیمای سرنشین‌دار ایران + جزئیات

نکته قابل توجه اما این است که متاسفانه دولت (وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات) در لایحه بودجه سال 97 کل کشور بنا بر دلایل نامعلومی و علی‌رغم تولید ماهواره‌های متعددی در داخل، "خرید ماهواره خارجی" را در اولویت کاری خود قرار داده است، چیزی که مرکز پژوهش‌های مجلس نیز به آن اشاره کرده است.

در بررسی لایحه بودجه سال 97 کل کشور، با توجه به حذف ردیف‌های هزینه‌ای برنامه‌های «توسعه فناوری‌ها و فعالیت‌های فضایی» و «توسعه کاربردهای فضایی و حفظ نقاط مداری» ذیل سازمان فضایی ایران و همچنین پایان مهلت اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) به ایران تا سال 97 مبنی بر عملیاتی‌شدن نقطه زهره 2 و اهمیت فوق‌العاده این موضوع، ردیف‌های اعتباری یادشده بسیار ناچیز است و طبق اعلام مرکز پژوهش‌های مجلس، این یعنی وزارت ارتباطات خرید ماهواره خارجی را با توجه به تعریف ردیف برنامه‌ای «توسعه کاربردها و خدمات بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات» و توسعه خدمات فضایی، در اولویت قرار داده است.

به‌نظر می‌رسد با توجه به اهمیت فوق‌العاده بالای عرصه فضایی برای کشور و حضور ایران در جمع باشگاه‌ فضایی جهان، لازم است که نمایندگان مجلس فکر به حال برنامه‌ فضایی کشور در لایحه بودجه سال 1397 کل کشور کرده و جلوی برنامه‌ریزی وزارت ارتباطات برای خرید ماهواره خارجی را در حالی که چندین ماهواره داخلی تولید شده (در صف پرتاب) و چندین ماهواره دیگر نیز در دست تولید هستند، گرفته شود.

(تصویر استفاده شده در خبر، تزئینی و متعلق به پرتاب ماهواره‌بر سیمرغ است)

انتهای پیام/

R1011116/P1011116/S1,11/CT7 واژه های کاربردی مرتبط لایحه بودجه 97 حسن روحانی دولت یازدهم سازمان فضایی

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۸۵۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصمیم مجلس برای فوق‌العاده پرستاری و حقوق کارکنان وزارت کشور

مجلس این هفته ۳ روز جلسه علنی داشت که در این جلسات بررسی بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳، ایرادات شورای نگهبان به لایحه برنامه و همچنین طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی بررسی شد که جزئیات این جلسات را در این گزارش می‌خوانیم. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، نمایندگان مجلس این هفته سه روز جلسه داشتند که در این جلسات بخش دوم لایحه بودجه سال 1403 (جداول) و همچنین موارد اعاده شده از شورای نگهبان درباره لایحه برنامه هفتم توسعه کل کشور و طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی را بررسی کردند.

موافقت مجلس و دولت با فوق‌العاده شغل پرستاران جلسه علنی روز یکشنبه مجلس به ریاست محمدباقر قالیباف آغاز شد، در ابتدای این جلسه رئیس مجلس در نطق پیش از دستور خود با تاکید بر اینکه مجلس یازدهم با رویکرد انقلاب و بر اساس مصالح قطعی مردم و کشور و بدون توجه به فشارها و تهدیدها، قانون مهم اخذ مالیات بر سوداگری و سفته بازی را دنبال خواهد کرد، افزود: این قانون فقط یک درصد از افراد جامعه را شامل می‌شود آنها هم کسانی هستند که به قصد دلالی و سوداگری اقدام به خرید و احتمال حجم وسیعی از طلا، ارز، سکه، منزل مسکونی یا خودرو می‌کنند و خود عامل وارد آوردن فشار به زندگی عموم مردم هستند.

در ابتدای این جلسه، نمایندگان ایرادات شورای نگهبان در مواد 14 و 15 طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی را رفع و سازوکار و شروطی را برای معافیت از پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه برای نقل و انتقال املاک با کاربری غیرمسکونی تعیین کردند.

علاوه بر این با اصلاح مواد 16 الی 18 این طرح نیز موعد پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه تعیین شد. همچنین با تصویب مجلس، سازمان امور مالیاتی موظف شد مجموع درآمدهای متعلق به هر شخص غیرتجاری را برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارسال کند.

سپس نمایندگان با اصلاح مفاد 23 و 24 این طرح، سازوکاری برای مواعد مربوط به مالیات اشخاص غیرتجاری تعیین کردند.

در ادامه نیز وکلای ملت جهت تامین نظر شورای نگهبان مفادی را تصویب کردند که به موجب آن افراد غیرتجاری مشمول معافیت مالیات بر عایدی سرمایه می‌شوند.

همچنین در مصوبه‌ای دیگر وکلای ملت شروطی را برای اخذ مالیات بر عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌ها در مناطق آزاد تجاری - صنعتی تعیین کردند.

علاوه بر این  با تصویب ماده 27 این طرح، وزارت راه و شهرسازی موظف به تکمیل سامانه‌های ملی املاک و اسکان کشور و ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور شد.

در بخش دیگری از جلسه روز یکشنبه، وکلای ملت با کلیات و جزییات لایحه ارجاع اختلاف شرکت مهندسی و ‌توسعه گاز ایران با شرکت بازرگانی دولتی هند (اس.تی.سی) به داوری موافقت کردند.

رسیدگی به طرح افزایش تعداد نمایندگان و اصلاح حوزه‌های انتخابیه دستورکار بعدی بهارستان‌نشینان بود که نمایندگان در این جلسه با اکثریت آرا با این طرح مخالفت کردند.

همچنین در پایان این نشست ، گزارش کمیسیون اجتماعی درباره جزییات لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار در دستور کار قرار گرفت و در جریان بررسی ماده 1 این لایحه، تعدادی از نمایندگان مجلس پیشنهاداتی را مطرح کردند که به تصویب نرسید. ادامه بررسی این ماده و جزییات لایحه به جلسات بعدی مجلس موکول شد.

عضو هیئت رئیسه مجلس نیز پیش از به صدا در آمدن زنگ پایان جلسه بیانیه قدردانی 160 نماینده برای حمایت مجلس از فرماندهی فراجا و مردم در همراهی با اجرای طرح عفاف و حجاب را قرائت و طرح توسعه سواحل مکران را اعلام وصول کرد.

روز دوشنبه|رسیدگی به بخش دوم لایحه بودجه 1403

 جلسه روز دوشنبه نیز به ریاست قالیباف آغاز شد که رسیدگی به بخش دوم بودجه 1403 (جداول) در دستورکار نمایندگان بود.  لازم به ذکر است که این برای اولین بار بود که جداول در صحن مجلس شورای اسلامی بررسی شد و قبل از این و در سال‌ها و مجالس گذشته، تنها احکام و سقف منابع و مصارف لایحه بودجه در صحن مجلس مورد رسیدگی قرار می‌گرفت.

در ابتدای این جلسه نمایندگان جدول شماره 5 لایحه بودجه سال 1403 مربوط به درآمدها، واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و واگذاری دارایی‌های مالی» را بررسی و با اکثریت آرا به تصویب رساندند.

اما نمایندگان با تصویب جدول شماره 7 لایحه بودجه سال 1403 با عنوان «اعتبارات دستگاه‌های اجرایی ذیل دستگاه‌های سیاستگذار در سال 1403» مخالفت کردند و به این دلیل، صحن مجلس وارد بررسی پیشنهادات نمایندگان در خصوص مفاد این جدول شد.

همچنین در این جلسه نمایندگان با پیشنهاد حسن لطفی نماینده رزن برای الحاق به جدول 7 موافقت کردند و مقرر شد که 1500 میلیارد تومان در سال جاری برای ترمیم حقوق کارکنان وزارت کشور اختصاص پیدا می‌کند.

در نهایت نمایندگان پس از اعمال اصلاحاتی با تصویب، جدول شماره 7 لایحه بودجه سال 1403 کل کشور با عنوان «اعتبارات دستگاه‌های اجرایی ذیل دستگاه‌های سیاستگذار در سال 1403»، موافقت کردند.

پس از رسیدگی به جدول شماره 9 لایحه بودجه 1403 ، با عنوان «برآورد اعتبارات ردیف های متفرقه سال 1403» هم نمایندگان با تصویب این جدول موافقت کردند.

همچنین در پایان جلسه علنی روز دوشنبه، وکلای‌ملت جهت تامین نظر شورای نگهبان، طرح کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی و طرح دوفوریتی شفافیت قوای سه گانه، دستگاه های اجرایی و سایر نهادها را اصلاح کردند.

جلسه علنی روز سه‌شنبه

ادامه رسیدگی به بخش دوم لایحه بودجه سال 1403 (جداول) در دستورکار نمایندگان در جلسه علنی این روز قرار داشت که وکلای ملت پس از استماع نقطه نظرات برخی از همکارانشان با جداول مربوط به یارانه نان، دارو و شیرخشک، تخصیص اعتبارات برای دستگاه‌های فرهنگی، اختصاص 10 همت برای فوق العاده مشاغل پرستاران، توزیع اعتبارات نیروهای مسلح، شفافیت درآمدهای نفتی و مصارف این حوزه، اعتبار شرکت‌های دولتی در بودجه 1403 موافقت کردند.

بنابراین گزارش، در ادامه این جلسه رسیدگی به ایرادات شورای نگهبان به لایحه برنامه هفتم توسعه کل کشور در دستورکار بود که وکلای ملت پس از استماع نظرات موافقان و مخالفان ایرادات را جهت تامین نظر این شورا بر طرف کردند که در ادامه مصوبات نمایندگان را اینجا می‌خوانیم.

در پایان این جلسه نیز دهنوی عضو هیئت رئیسه مجلس نامه قدردانی سردار رادان فرمانده فراجا درباره حمایت مجلس از اجرای طرح عفاف و حجاب (نور) را قرائت کرد.

لازم به ذکر است که مجلس هفته آینده به دلیل سرکشی نمایندگان به حوزه‌های انتخابیه جلسه علنی ندارد و جلسه بعدی مجلس روز (یکشنبه 23 اردیبهشت ماه) برگزار می شود.

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • ایستگاه‌های زمینی؛ کلید توسعه فضایی ایران
  • پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی
  • اولین ارتباط بلوتوثی فضایی برقرار شد
  • این گروه از کارکنان دولت فوق‌العاده خاص دریافت می‌کنند/ اعلام جزییات
  • پیشنهاد انتقال اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومانی به جهاد دانشگاهی
  • وضعیت لایحه بودجه حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری
  • سال پر پرتاب فضایی ایران با ماهواره‌های طلوع ۳، ظفر ۲ و کوثر
  • اولویت مجلس آتی تعیین تکلیف لایحه عفاف و حجاب باشد
  • تصمیم مجلس برای فوق‌العاده پرستاری و حقوق کارکنان وزارت کشور
  • واکنش مقام اتحادیه اروپا به حوادث گرجستان